Treba li nam više statistike? - Karavanić, Ivor (Array, 2002)
Rad donosi pregled najznačajnijih dostignuća na polju humanističke statistike, osobito one arheološki primjenjive. Donosi primjeri u našoj arheološkoj znanosti i navodi potrebu uvođenja kolegija iz statistike na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.