Pripovjedačeva maska lakrdijaša. Čitanje Kamovljeve novele "Katastrofa" - Protrka, Marina (Array, 2001)
Za razliku od dosadašnjih interpretacija koje su previđale, ispuštale ili negativno ocjenjivale novelu "Katastrofa" Janka Polića Kamova, autorica je pokušava "rehabilitirati" - čitajući je u svjetlu Kamovljeva (pred)avangardizma. Pokazuje se da Kamovljev pripovjedač neprestano sa samog događaja čitateljsku pozonost usmjerava na pripovijedanje. Time se očekivani mimetizam zamjenjuje autoreferencijalnošću i sintetizmom.