Prilozi ikonografiji prikaza hrvatskog kralja iz 11. stoljeća - Fisković, Igor (Array, 2001)
Ikonografskom razradbom znamenitog reljefa s prikazom vladara s pratiocima u Splitu, dokazuje se svjetovni sadržaj i povijesno utemeljenje ovog važnog spomenika.