Istraživanje nekropole pod tumulima iz starijeg željeznog doba na lokalitetu Gradci kod sela Kaptol (sezona 2001) - Potrebica, Hrvoje (2001)
Nakon 30 godina nastavljena su istraživanja na nalazištu iz starijeg željeznog doba u Kaptolu kod Požege. U sezoni 2001. pristupilo se istraživanju nekropole pod tumulima na brdu Gradca. Istražen je jedan tumul u kojem je nađena grobna komora većih dimenzija građena u suhozidnoj tehnici i kameno popločenje. S obzirom na konstrukciju komore i prethodne nalaze s bližeg prostora iz 1975. očekuju se nalazi kronološki i konceptualno bliski onima s nekropole na Čemernici po kojima je Kaptol poznat kao vrijedno i eponimno nalazište. Otvaranje same komore predviđa se u slijedećoj sezoni.
Projekt MZOS
HRV