Zaštitno arheološko iskopavanje oko svetišta Majke Božje Gorske u Loboru 2002. - Filipec, Krešimir (2002)
Prigodom zaštitnih arheoloških istraživanja oko svetišta Majke Božje Gorske u Loboru 2002. otkriveni su temelji dviju građevina. Prva, starija građevina sagrađena je u kasnoj antici, a možda je u predromaničko doba preuređena u crkvu. Druga građevina sagrađena je u predromaničko doba.
Projekt MZOS
HRV