Ljudožderski špageti - Raspudić, Nino (Array, 2002)
Prikaz analizira Antologiju talijanske kratke priče koju su uredile S. Husić i T. Peruško (Naklada MD, Zagreb, 2002.). U Italiji se 90-ih godina pojavila nova generacija pisaca, ali bez jednoznačnih poetičkih određenja. Nakon nekoliko godina novi su se autori okrenuli različitim stilskim i poetičkim izborima, ali ih je sve podjednako obilježila otvorenost spram drugih medija i drugih književnosti, te bilježenje patoloških pojava u životu talijanske svakodnevice.