Sportsko nazivlje u hrvatskome i makedonskom standardnom jeziku na početku 21. stoljeća - Čilaš, Marica (Array, 2001)
Razmatranje nekoga leksičko-semantičkoga područja u vremenskom kontekstu problem je "susreta" izvanjezičnoga i unutarjezičnoga. S obzirom na to da nazivi teže preciznosti, logično je da nazivlje pojedine struke dopušta promjene, a unosi ih tek kad se pojavi novi sadržaj. U članku se nastoji pokazati koliko su jezična politika i unutarjezične zakonitosti utjecale na promjene u sportskom nazivlju.