Acquisition of Aspect and Aktionsart by children in Croatian and French - Martinot, Claire (Array, 2003)
U ovom radu istražuju se razlike i sličnosti u usvajanju morfološke kategorije glagolskog vida i Aktionsarta u djece s hrvatskim, odnosno francuskim kao materinskim jezikom. Budući da su ta dva jezika različita prema kriteriju gramatikalizacije glagolskog vida, postavlja se pitanje kojim se sredstvima djeca u pojedinom jeziku služe za izražavanje istih semantičkih sadržaja i ima li razlika u morfološkom ustroju jezika utjecaj na dob usvajanja nekih morfoloških kategorija.