Vzaimosnovidenie - Užarević, Josip (Array, 2002)
Uzajamno sanjanje jest osobita vrsta književnih snova kada san jedne svijesti (osobe) uključuje odražava ili modelira javu druge svijesti (osobe), i/ili obrnuto. Taj se fenomen istražuje u lirici (Lermontov, Prigov) i u prozi (Borges, Pavić, "Tisuću i jedna noć").