Koji oblici ponašanja potiču agresivnost kod djece? - Bratko, Denis (Array, 2002)
Agresivno ponašanje se određuje kao svako ponašanje koje je usmjereno na nanošenje štete drugim osobama. U članku su prikazani činitelji koji potiču agresivno ponašanje kod djece. To su, sjedne strane, osobine ličnosti koje se razvijaju u interakciji genetskih i okolinskih faktora, te različiti situacijski faktori, uključujući i izloženost agresivnim znakovima iz socijalne okoline.