Osnovan hrvatski ogranak Međunarodnog udruženja za kasnu antiku (association pour l'antiquité tardive) - Jurković, Miljenko (Array, 2002)
Autori govore o važnosti osnivanja hrvatskog ogranka Međunarodnog udruženja za kasnu antiku.