Prilog poznavanju intelektualnih gibanja u srednjovjekovnoj Slavoniji kroz veze s europskim sveučilištima s prosebnim osvrtom na Križevce i okolicu - Petrić, Hrvoje (2002)
U tekstu autor pokušava dati prilog poznavanju intelektualnih gibanja i veza između srednjovjekovne Slavonije, a posebno grada Križevaca i okolice sa europskim sveučilišnim središtima. Objašnjavaju se procesi koji su se odvijali u kasnom srednjem vijeku.
HRV