Grobna kapela grofa Pavla Pejačevića u Podgoraču - Damjanović, Dragan (Array, 2002)
U čalnku se najprije daje povijesna analiza nastanka grobne kapele sagrađene za podgoračkoga grofa Pavla Pejačevića, a potom slijedi stilska analiza objekta kao iznimnog primjera kasnohistoricističke arhitekture na ruralnome području.