Fran Funtak, 1946. - 60. Županjska faza - Damjanović, Dragan (2003)
U članku je obrađena posljednja faza stvaralaštva vukovarskoga arhitekta Frana Funtaka, od preseljenja u Županju 1946. do smrti 1960. Mnogobrojna javna i privatna zdanja koja je podigao u tome gradiću i okolici radeći za lokalno građevinsko poduzeće "Radnik" kao glavni projektant postavljena su u kontekst zbivanja u poslijeratnoj hrvatskoj i svjetskoj arhitekturi.
Projekt MZOS
HRV