Lujo Matutinović (1765-1844): istraživački izazovi životopisa jednoga nepoznatog maršala - Roksandić, Drago (Array, 1995)
Rad iz kulturološkog i antropološkog aspekta analizira jednoga vojnokrajiškog maršala, Luju Matutinovića - kao marginalca, mada pripadnika elitnog društvenog sloja - i njegovu obiteljsku povijest.