Je li uljudnije biti djelatnik ili smetlar? - Anđel-Pasini, Dinka (Array, 2001)
U članku je riječ o univerzalnoj lingvističkoj pojavi - eufemizmu. Budući da je pojava nadnacionalna i multikulturalna, prisutna je i u hrvatskom jeziku. U tekstu se posebice obrađuju noviji eufemizmi u području ljudskih zanimanja zbog čega i naslov: "Je li uljudnije biti djelatnik ili smetlar?"