O problemima kartografske identifikacije obavijesti iz osmanskih popisa bosanskih krajišta - Moačanin, Nenad (Array, 2000)
Autor predočava karakter osmansko-turskih putopisa te poreznih popisa s obzirom na njihovu upotrebljivost pri kartografskim identifikacijama. Prednost kao i teškoća koju stvara obilje toponimijskog materijala u poreznim defterima jest u tome što većina zabilježenih parcela nosi ime trenutačnog posjednika.