Vučedolska golubica kao posuda - Milićević Bradač, Marina (Array, 2002)
Autorica se bavi Vučedolskom golubicom kao posudom. Ona smatra da je posuda sadržavala neko halucinogeno piće koje se koristilo u šamanskim ritualima. Isto tako razmatra o kojem piću bi moglo biti riječ.