Odnos narativnih i kartografskih izvora prema ekohistoriji Triplex Confiniuma - Holjevac, Željko (2000)
Na temelju uvida u jedan narativni i jedan kartografski izvor za povijest Karlovačkog generalata iz druge polovice 18. stoljeća autor iznosi neke osnovne ekohistorijske opservacije i ujedno skreće pozornost na narativnu deskripciju i kartografsku vizualizaciju kao težišne aspekte odnosa narativnih i kartografskih izvora prema ekohistoriji novovjekovnog 'Triplex Confiniuma&#39
Projekt MZOS
HRV-ENG