Stanje visokoga školstva u Hrvatskoj - Polšek, Darko (Array, 2003)
U radu autor navodi niz upravnih i akademskih problema vezanih za današnje stanje visokog školstva u Hrvatskoj.Posebno su istaknuti dijelovi institucionalne i financijske nesređenosti visokoga školstva za sve aktere sustava. Predložena je i jedna mini-primjena teorije racionalnoga izbora na djelovanja, interese i izbore ministra, rektora i dekana koji oblikuju trokut "sila" u kojemu niti uz paktiranja ne postoji pobjednička strana.