Il mestiere del sonettista. Un metacanzoniere croato - Roić, Sanja (Array, 1999)
Proučava se kanconijer "Sonetna struka" Tonka Maroevića kao suvremeni doprinos ironizaciji i interliterarnosti tradicionalnog oblika u kontekstu hrvatsko-talijsnkih knjižebvnih i kulturnih odnosa