Pragmatični elementi u rječničkome članku (uz poljske glagole govorenja) - Pintarić, Neda (Array, 2002)
U članku se na primjerima glagola govorenja, zabilježenima u Poljsko-hrvatskome rječniku (PHR), pokazuje na koji se način rabi pragmatični kvalifikator s obzirom na izražavanje različitih emocionalnih vrijednosti tih glagola i njihovih frazema. Izdvajaju se tako izravni i prenesni leksemi glagola govorenja te izravni i preneseni frazemi sa značenjem radnje govorenja.