Kapela sv. Ivana Krstitelja na Gorici kraj Lepoglave - "pustinjačka" ikonografija - Cvetnić, Sanja (Array, 2003)
U članku je analiziran ikonografski jedinstven program zidnih slika iluzioniranoga oltara, iluzioniranih pala (quadro riportato) i reljefa u svetištu kapelice sv. Ivana na Gorici kraj Lepoglave, djelo Ivana Krstitelja Rangera iz 1731. godine. Pustinjaštvo kao pavlinski ideal i zajedničko ime Ioannes poveznice su vremenski, prostorno i kultnim značenjem različitih svetaca