Historijska pripovjednost i problem istine u historijskom prikazivanju - White, Hayden; preveo Aralica, Višeslav (2004)
Autor na primjeru prikazivanja Holokausta pokazuje presudan utjecaj načina pripovjedanja u prikazivanju prošlosti. Članak spada među one radove koji preispituju epistemološke osnove povijesne znanosti sa stanovišta 'lingvističkog obrata'.
Projekt MZOS
ENG