Brozovo poznavanje slavenske i hrvatske jezične starine - Damjanović, Stjepan (Array, 2003)
Autor poznatih normativnih djela (Pravopis - 1892, Rječnik -1901) Ivan Broz ostvario je i zapažene tekstove o staroslavenskom i starohrvatskom jeziku. U ovom se tekstu govori o tome kakvo je bilo Brozovo razumijevanje jezične povijesti i "vraća" mu se jedan tekst koji hrvatska filologija kadšto pripisuje Dragutinu Parčiću.