Morisco, moresco, moreška: agonalni mimetizam i njegove interkulturne jeke - Čale Feldman, Lada (Array, 2003)
Situirajući pitanje značenja moreške u okvire kulturnopovijesnih analiza španjolskih moros y cristianos iz pera Maxa Harrisa, te teorije o mimetičkom rivalstvu Renea Girarda, rad se posvećuje temeljnom prijeporu moreške, ženskom liku u uspostavljenom mimetičkom trokutu te entitetu koji se krije ispod njezine persone.