Glorija i Gloriana - Čale Feldman, Lada (Array, 2004)
Članak je prilog raščlambi kazališnog imaginarija žene u Hrvatskoj devedesetih, samo kroz prizmu teorije (ženskih) imena i književnih naslova, ovdje s obzirom na ideološke alegorijske konotacije koju jeka posuđenog književnog naslova ("Glorija" Ranka Marinkovića) proizvodi u svojoj intertekstnoj sljedbenici ("Gloriani" Borisa Senkera), sileći na društveno-povijesno, ideološko kontekstualno razumijevanje citatnog čina kojemu je prividni naum, poduprt brojnim unutartekstovnim rezonancijama s intertekstnim predloškom, funkcionirati isključivo u književnom nizu.