Antigona, Antigone - Čale-Feldman, Lada (Array, 2004)
Analiza drame "Antigona, kraljica" pjesnika i dramatičara Tonča Petrasova Marovića pokazuje kako je ne samo riječ o jednoj od rijetkih hrvatskih reinterpretacija Sofoklove "Antigone", izravnih političkih aluzija na kontekst socijalizma osamdesetih, nego i o dramaturški dosljedno provedenom udvostručenju antičke matrice, koji polučuje sukob i zamjenu "stare" i "mlade" Antigone, jednako junakinje koliko i teksta naslovljena njezinim imenom.