La basilique a trois nefs, l'eglise Saint-Simeon et l'ancien village de Guran en Istrie (Croatie): seconede campagne de fuilles archeologiques - Terrier, Jean (Array, 2004)
U kampanji 2003. godine nastavljeno je istraživanje trobrodne bazilike u Guranu. Ove je godine otkrivena čitava unutrašnjost bazilike. Paralelno s radom na Bazilici pokrenuta su i istraživanja grobišne crkve sv. Šimuna koja se nalazi na oko 350 metara južno od Bazilike.