Hljebnikov i žena: O mitopoetskom androginizmu - Oraić Tolić, Dubravka (Array, 2004)
Rodna problematika u opusu avangardnog eksperimentatora. Položaj ženskih imena i mitema. "Spol kao takav". Igre rodnim stereotipima. Implicitni feminizam. Mitopoetski konstrukti žene. Rusalka - dvojnica pjesničkoga subjekta. Androgini mitopoetski sustav. Hljebnikov i modernizam / avangarda // postmoderna.