Košljun - otočić na otoku. Povodom objavljivanja monografije: Košljun i franjevački samostan. Povijesni pregled s izborom literature / Petar Strčić ; 2. dop. izd. ; Rijeka ; Košljun ; Krk : Adamić ; Franjevački samostan Košljun ; Povijesno društvo otoka Krka ; 2001. ; Krčki zbornik sv. 43., Posebno izd. Povijesnog društva o. Krka ; sv. 38. - Galović, Tomislav (2003)
Nakon što je u Rijeci 1994. godine objavljena knjiga Petra Strčića Košljun i njegov franjevački samostan. Povijesni pregled s izborom literature, autor je odlučio 2001. izdati njezino drugo dopunjeno izdanje, ali pod nešto izmijenjenim naslovom Košljun i franjevački samostan. Povijesni pregled s izborom literature (Rijeka – Košljun – Krk 2001.). Knjiga je ovoga puta tiskana kao 45. svezak Krčkog zbornika (Posebno izdanje, sv. 39.), u nakladi Povijesnog društva otoka Krka, Franjevačkog samostana na Košljunu i Izdavačke kuće Adamić iz Rijeke.
Projekt MZOS
HRV