Svijet antičke žene u dva južnopanonska pokrajinska središta, Sisciji i Sirmiju - Gračanin, Hrvoje (Array, 2004)
Autor na temelju epigrafskoga materijala razmatra ulogu žene i ženskih božanstava u životu dva rimska južnopanonska pokrajinska središta, daje pregled građe, rasvjetljuje kontekst u kojemu se žene i ženska božanstva spominju, te analizira podatke o njima.