O konstrukciji i čitanju zvijezda - Gilić, Nikica (Array, 2006)
Uz uobičajeni kontekst popularne kulture filmske zvijezde mogu se uočiti i u kontekstu tzv. elitne kulture. Promotrimo li zvijezde kao tekst (što je uobičajena praksa kod analitičara popularnih zvijezda) uočit ćemo da je u oba slučaja riječ o vrlo sličnim tekstovima, s vrlo sličnim formalnim značajkama (naracija o uspjehu...), ali i sa sličnom ideologijom i društvenom funkcijom.