Prvi hrvatski časopis posvećen grafici - Dulibić, Frano (2004)
Pokretač i urednik lista Grafička umetnost Milenko D. Gjurić (1894-1945.) bio je grafičar, slikar i pisac tekstova o likovnoj umjetnosti, posebice o grafici. Zalagao se za podizanje grafičke kulture na popularnoj i stručnoj razini te njegovo djelovanje predstavlja vrijedan doprinos na tom do tada zanemarenom području.
Projekt MZOS
HRV