Temeljne osobitosti hrvatske jezične povijesti - Pranjković, Ivo (Array, 2003)
U članku je riječ o temeljnim osobitostima hrvatske jezične povijesti. Posebno se razmatraju tronarječnost, tropismenost te odnos hrvatskoga i srpskoga jezika kroz povijest.