Slovo o slovu ili marginalije o jeziku Kamenog spavača - Pranjković, Ivo (Array, 2004)
U prilogu je riječ o nekim leksičkim i leksičko-gramatičkim osobitostima jezika u zbirci pjesama Kamani spavač Mehmedalije (Maka) Dizdara, posebno o neologizmima, arhaizmima i igri riječima.