Imperijalna granica i sanitarni kordon u 18. stoljeću - Roksandić, Drago (Array, 2004)
Člankom se ispituje proces konstituiranja habsburško-osmanske granice u donjem Pounju i Posavini poslije 1699. godine, sve do konca 18. stoljeća, sa stajališta razvitka modernih komunikacijskih sustava i obrane od epidemija.