Posvećenje prostora kao ljudska praksa - Grgas, Stipe (Array, 2003)
U radu autor problematizira pojam svetog prostora prikazujući ga kao posljedak ljudske prakse i kao takav kao dio ideologije. Oslanjajući se na niz irskih pjesničkih tekstova, autor prikazuje kako književnost razotkriva tu ideologijsku narav svetih prostora.