O pisanju izvedenica od stranih vlastitih imena u hrvatskome - Vuković, Petar (2002)
U članku se, na temelju stanja u reprezentativnom korpusu tekstova, pokazuje da je etimologijsko pisanje izvedenica od stranih vlastitih imena (bushevski, bushizam, bushizirati) u suvremenome hrvatskome znatno češće nego fonetičko (buševski, bušizam, bušizirati) te se predlaže pravopisna kodifikacija etimologijskog zapisa za sve takve izvedenice.
Projekt MZOS
HRV