Rečenice s blokiranom pozicijom subjekta u hrvatskome i u češkome - Vuković, Petar (Array, 2002)
U članku se razmatraju načini na koje se opisu rečenica s blokiranom pozicijom subjekta pristupalo u hrvatskim i češkim sintaktičkim radovima. Ističe se da su na njihovo tretiranje utjecale tri teorije: gramatika rečeničnih članova, generativna gramatika i teorija valencije, pri čemu teorija valencije pruža najbolji instrumentarij za njihov opis.