Botanična i zoologična nomenklatura bačvanskih Rusnacoh u porovnanju z mučensku i gerembeljsku - Timko, Oksana (Array, 1995)
Časc žiteljoh Mučenju i Gerembelju še, spram podatkoh zoz cerkovnih knjižkoh, preseljela do Bačkej. Namira analizi bula prenajsc keljo nješkajša bešeda u tih valaloh odvituje tej u Bačkej i jaka časc leksiki im zajednjicka.