Našo nazvi za rošljini i životinji, kotri nastali pod vpljivom cerkvi - Timko, Oksana (Array, 1995)
Hristijanstvo zohabelo veljki šljid i na botanjičnej i zoologičnej leksiki. Najvekša časc takih nazvoh medzi kvicom: Marijovo slizi, Hristov venjec, alje i medzi dzepojednima životinjami: Boža katička.