Frankopani - Holjevac, Željko (Array, 2005)
Autor u širokom luku iznosi pregled povijesti krčkih knezova Frankopana od njihovih početaka do kraja 1671. godine, a prigodno raspravlja i o dvojbi oko naziva Frankopani ili Frankapani.