EPQ-J i skala sklonosti kriminalnom ponašanju u ranoj adolescenciji - Brajša-Žganec, Andreja; Matešić, Krunoslav (1999)
U radu su provjerene neke metrijske karakteristike Eysenckova upitnika bazičnih dimenzija ličnosti za djecu (EPQ-Junior), te C-skale skolonsti kriminalnom ponašanju mladih koja se izvodi iz ovog upitnika, na uzorku djece u ranoj adolescenciji. Nalazi istraživanja idu u prilog korištenju C-skale sklonosti kriminalnom ponašanju na hrvatskom jeziku u predikciji socijalno neprihvatljivog ponašanja djece, prvenstveno dječaka već u dobi rane adolescencije, iako su zbog nekih psecifičnosti potrebne daljnje prilagodbe EPQ-J upitnika za primjenu u našoj zemlji.
HRV