Huni i južna Panonija - Gračanin, Hrvoje (Array, 2005)
U radu se na temelju izvorne građe i relevantne historiografske literature daje sustavna analiza svjedočanstava o hunskoj prisutnosti u južnoj Panoniji i uloge Huna u rastakanju državnopolitičkog ustroja kasnoga Rimskog Carstva na hrvatskome povijesnom prostoru. Posebna se pozornost posvećuje značajkama i posljedicama hunske vladavine u južnopanonskim pokrajinama. Također, propituje se u kojoj je mjeri hunska premoć utjecala na promjene u dotadašnjim odnosima između Istoka i Zapada u vezi sa zapadnoiliričkim prostorom.