Venera u astronomiji i mitologiji starih naroda - Gračanin, Hrvoje (Array, 2004)
Planeta Venera u astronomiji i mitologiji Egipćana, Babilonaca, Grka, Rimljana, Indijaca, Kineza, Japanaca, Maja i Azteka.