Geste i mimika kao izvor frazeologije (na primjeru hrvatske frazeologije) - Hrnjak, Anita (Array, 2005)
Geste i mimika izuzetno su produktivne kao izvor frazeologije. Razlog tome je njihova izrazita pragmatičnost koja do izražaja dolazi kao važan dio pragmatičke komponente frazeološkog značenja. U radu se analiziraju hrvatski frazemi nastali na temelju gesta i mimike s posebnim osvrtom na način na koji utječu na stvaranje frazeološkog značenja.