Dvije nepoznate hrvatske etimologije - Matasović, Ranko (Array, 2003)
U članku se daje originalna etimologija dviju hrvatskih riječi: sanjke i šaka. Riječ "sanjke" dovodi se u vezu s grčkim ske:ne: "šator", a riječ "šaka" se izvodi od starijega *čaka i glagola čakati "udarati".