Naglasak praslavenske riječi *s6rd6ce - Kapović, Mate (Array, 2005)
U ovom se radu govori o problemu rekonstrukcije naglaska praslavenske riječi *sь rdь ce. Sln. src&ecirc ; ; ; ; ; ̣ , rus. с е ́ р д ц е (з á с е р д ц е ), mn. с е р д ц á i bug. с ъ р д ц е ̀ kao da ukazuju na *sь ̑ rdь ce, kao i hrv. sȑ ce, nȁ srce, no hrv. varijanta sȑ ce, nà srce i sȑ dašce ukazuju na psl. *sь ̋ rdь ce. U radu se raspravlja o odrazima ove riječi u pojedinim slavenskim jezicima i o problemima s objema inačicama rekonstrukcije u samom praslavenskom. Pitanje se povezuje s temom pokrate dugoga cirkumfleksa u trosložicama tipa ˈ ‧ V:‧ ь ‧ V‧ . Na kraju se zaključuje da u praslavenskom treba ipak rekonstruirati *sь ̑ rdь ce (naglasna paradigma c) i da se tu * ̑ u hrvatskom u trosložicama tipa ˈ ‧ V:‧ ь ‧ V‧ krati.