Onomaziološki opis đurđevečkih germanizama - Piškorec, Velimir (Array, 2005)
U istraživanju leksika kajkavskoga govora sjevernohrvatskoga gradića Đurđevca identificirano je kojih tisuću posuđenica iz njemačkoga jezika. Te su posuđenice posljedica visestoljetnoga njemačko-hrvatskoga jezičnoga dodira u razdoblju Vojne krajine. U radu se analiziraju identificirani germanizmi u skladu s onomaziološkim pristupom odnosno prema značenjskim područjima.